Eller Markise Von O... - Faster, Pussycat! Kill! Kill!

Hæsblæsende popkultur møder historisk drama i en humoristisk utopi om kvindelig hævn.

Enis Maci er en af ny tysk dramatiks mest visionære og vedkommende stemmer. I dette anmelderroste stykke smelter hun dybt originalt Marquise von O, en novelle af romantikkens godfather Heinrich von Kleist, sammen med Faster Pussycat! Kill! Kill!, et cinematisk vovestykke af B-filmenes ukronede konge, Russ Meyer.

Den noble Markise von O er blevet gravid, men aner intet om, hvornår og med hvem dette er sket. Hun eftersøger faderen via en annonce i avisen og tvinges af sin familie til at gifte sig med ham. På deres bryllupsrejse møder markisen og hendes mand de voldelige Pussycats, og mellem hede dialoger og hurtige biler finder det første mord snart sted…

De tre actionpakkede Pussycats stammer fra Russ Meyers obskure og monstrøse film Faster Pussycat! Kill! Kill!. Ved premieren i 1966 blev den udråbt til verdens værste film, men har i dag fået kultstatus som feministisk klassiker.

Glæd dig til et fedt, flippet og mangestemmigt mash-up af popkultur, historisk drama, alvor, humor og samfundskritik. Europæisk scenekunst til tiden drevet af ønsket om at finde retfærdighed – en utopi om kvindelig hævn udspillet i et medrivende mix af kostumedrama og roadmovie med Tarantino-vibes.

ØDE LAGT eller Markise von O…. – Faster, Pussycat! Kill! Kill! byder på et eminent hold af syv nye skuespiltalenter fra skuespil Aarhus på Den Danske Scenekunstskole. Forestillingen er skabt af de to svenske stjerneskud, instruktør Nina Rudawski, der i sidste sæson iscenesatte BANG på Aarhus Teater, og scenograf og kostumedesigner Anna Dolata.

Efter værker af: Heinrich von Kleist og Russ Meyer
Oversættelse: Madame Nielsen
Iscenesættelse: Nina Rudawski
Scenografi og kostumedesign: Anna Dolata
Koreografi: Ossi Niskala
Lysdesign: Mathilde Niemann Hyttel
Komponist og lyddesign: Michael Buchardt Steffensen
Teaterforlag: Nordiske Aps
Medvirkende: Ask Berntsen, Emil Knutzon, Ida Mia Appel, Marie Boda, Mia Lindgreen, Minna Flyvholm Tode, Oskar Salvatore (afgangsstuderende ved Den Danske Scenekunstskole, skuespil Aarhus)

Teksten af Enis Maci gør brug af bl.a.:
Heinrich Von Kleist: Die Marquise Von O
Russ Meyer: Faster Pussycat! Kill! Kill!, Eve Productions, 1966
Sangen: Drei Meter Spannweite af Natascha P

Præsenteres i samarbejde med Den Danske Scenekunstskole
©Suhrkamp Verlag Berlin, 2020

Varighed: Ca. 100 min. uden pause