Skoler og institutioner

Folketeatret producerer og kuraterer scenekunst for børn og unge fra vuggestue til gymnasium. Det er vigtigt for os at give jer en fælles æstetisk oplevelse med temaer, der kan bruges til at tale ud fra i jeres undervisning, men også at præsentere forestillinger, der behandler disse temaer på en let tilgængelig og forståelig måde. Derfor er der forestillinger for enhver type oplevelse; fra den helt store teateroplevelse på store scene med krystallysekrone og plyssæder til de helt intime og nære oplevelser på vores nyeste scene, Kvisten. 

Alle vores børne- og ungdomsforestillinger spiller i dagtimerne på udvalgte dage. 

 • Vi har desværre ikke flere forestillinger for daginstitutioner i foråret 2023.

  Til alle vores institutionsforestillinger udarbejdes en pædagogisk vejledning, kort information om forestillingen til børnene samt et forældrebrev om teaterbesøget.

 • I foråret 2023 har vi en forestilling for indskolingen og mellemtrinnet tilbage:

  Til hver forestilling udarbejdes der en lærervejledning, et elevbrev og et forældrebrev om teaterbesøget. Find dem her eller under Skolemateriale.

 • I foråret 2023 har vi ikke flere forestillinger for udskolingen:

  Til hver forestilling udarbejdes der en lærervejledning, et elevbrev og et forældrebrev om teaterbesøget. Find dem her eller under Skolemateriale.

  Til nogle forestillinger tilbyder vi desuden Kunstnerisk Laboratorium, hvor eleverne kan dykke ned i forestillingens tematikker, både kreativt og taktilt. Det er gratis, foregår på teatret og er tilpasset målgruppen. Kunstnerisk Laboratorium varer cirka 30 minutter.

  Som skoleklasse har I også altid mulighed for at se vores andre forestillinger til 75 kr. pr. billet.

 • Skoleklasser kan altid få billetter på Store Scene og Hippodromen til 75 kr. pr. billet. 

  Alle forestillinger på Kvisten: 40 kr. pr. billet

  Dertil kommer et ekspeditionsgebyr på 75 kr. pr. ordre. 

 • Ønsker du at bestille billetter, eller har du særlige ønsker, er du velkommen til at kontakte Ingrid Alering på b-u@folketeatret.dk eller tlf. 53 65 52 65. 

  Folketeatret er desuden en del af billetsamarbejdet Billetbillet og fællesportalen Brug teatret, hvor du som lærer kan lade dig inspirere til at bruge mere teater i din undervisning. På portalen kan du finde forestillinger med tilhørende materiale, lærerkurser og andre arrangementer.

 • Hvem siger, en forestilling skal være slut efter tæppefald?

  På Folketeatret vil vi gerne være med til at forlænge teateroplevelsen for vores publikum. Netop derfor har vi udviklet Kunstnerisk Laboratorium, hvor børn og unge og deres voksne kan mødes efter forestillingen og være sammen om det, de lige har oplevet.

  Her får publikum mulighed for sammen at skabe deres egne "kunstneriske eksperimenter" inspireret af forestillingen. Med blyanter, piberensere, perler og fri fantasi kan man tale videre om, hvad man hver især har taget med ud fra teatermørket af store og små tanker, refleksioner og nysgerrighed.

  På den måde kan teateroplevelsen lagre sig hos børnene og de unge – på deres helt egen måde.

  Kunstnerisk Laboratorium er udviklet i samarbejde med Michael Hansen fra Statens Museum for Kunst som et gratis tilbud til alle forestillinger på Folketeatret. Varigheden er en god halv time, og det er muligt at nyde en kop kaffe eller saft fra baren, ligesom medbragte madpakker også er mere end velkomne.

Skolemateriale

Her på siden kan du finde vores aktuelle skolemateriale

Find materiale

Vil du have nyheder om tilbud til skoler?

Tilmeld til folketeatrets nyhedsbrev

Vil du have nyheder om tilbud til institutioner?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev