Skoler og institutioner

Folketeatret producerer og kuraterer scenekunst for børn og unge fra vuggestue til gymnasium. Det er vigtigt for os at give jer en fælles æstetisk oplevelse med temaer, der kan bruges til at tale ud fra i jeres undervisning, men også at præsentere forestillinger, der behandler disse temaer på en let tilgængelig og forståelig måde. Derfor er der forestillinger for enhver type oplevelse; fra den helt store teateroplevelse på store scene med krystallysekrone og plyssæder til de helt intime og nære oplevelser på vores nyeste scene, Kvisten. 

Alle vores børne- og ungdomsforestillinger spiller i dagtimerne på udvalgte dage. 

  • Til alle vores institutionsforestillinger udarbejdes en pædagogisk vejledning, kort information om forestillingen til børnene samt et forældrebrev om teaterbesøget.

    Derudover tilbyder vi Kunstnerisk Laboratorium, hvor børnene kan dykke ned i forestillingens tematikker, både kreativt og taktilt. Det er gratis, foregår på teatret og er tilpasset målgruppen. Kunstnerisk Laboratorium varer cirka 30 minutter

  • Til hver forestilling udarbejdes der en lærervejledning, et elevbrev og et forældrebrev om teaterbesøget.

  • Til hver forestilling udarbejdes der en lærervejledning, et elevbrev og et forældrebrev om teaterbesøget.

    Som skoleklasse har I også altid mulighed for at se vores andre forestillinger til 75 kr. pr. billet.

  • Folketeatret var det første teater, der inviterede børn indenfor, og siden det åbnede i 1857 har det været visionen at lave teater for folket. Folketeatret bærer på den måde en ædel forpligtelse i sit navn og har siden teatrets grundlæggelse produceret og spillet teater for alle - også børnene.

    Bliv bekendt med teatret inden jeres teaterbesøg

    Skal I se en forestilling på Folketeatret? Eller arbejder I med et teaterprojekt?

    Kom med bag scenen og få et indblik i, hvordan en teaterforestilling bliver til. I får en rundtur i teatermaskineriet og får lov at besøge malersalen, snedkeren, maskøren og skrædderen og får sat ord på alle de vigtigste begreber i teaterverdenen. På vejen rundt i alle teatrets mange kringlede kroge bliver I også bekendte med teatrets tre scener (Store Scene, Hippodromen og Kvisten) og Folketeatrets smukke foyer.

    Rundvisningen kan med fordel tilpasses et ønsket tema og/eller specifik forestilling og målrettes efter alderstrin eller læringsmål.

     

    Praktisk info

    Rundvisningerne kan tilpasses alle aldersgrupper fra 0. klasse til 3.g. Rundvisningen varer omkring 75 minutter, og det koster 50 pr. pr. person.

  • Skoleklasser kan altid få billetter på Store Scene og Hippodromen til 75 kr. pr. billet. 

    Alle forestillinger på Kvisten: 40 kr. pr. billet

    Dertil kommer et ekspeditionsgebyr på 75 kr. pr. ordre. 

  • Ønsker du at bestille billetter, eller har du særlige ønsker, er du velkommen til at kontakte Ingrid Alering på b-u@folketeatret.dk eller tlf. 53 65 52 65. 

    Folketeatret er desuden en del af billetsamarbejdet Billetbillet og fællesportalen Brug teatret, hvor du som lærer kan lade dig inspirere til at bruge mere teater i din undervisning. På portalen kan du finde forestillinger med tilhørende materiale, lærerkurser og andre arrangementer.

  • Folketeatret ansøger hvert år Københavns Kommune om muligheden for at tilbyde gratis billetter gennem Åben Skole

    Tilmeld dig vores skolenyhedsbrev og få besked, så snart Åben Skole-billetterne bliver tilgængelige.

  • Hvem siger, en forestilling skal være slut efter tæppefald?

    På Folketeatret vil vi gerne være med til at forlænge teateroplevelsen for vores publikum. Netop derfor har vi udviklet Kunstnerisk Laboratorium, hvor børn og unge og deres voksne kan mødes efter forestillingen og være sammen om det, de lige har oplevet.

    Her får publikum mulighed for sammen at skabe deres egne "kunstneriske eksperimenter" inspireret af forestillingen. Med blyanter, piberensere, perler og fri fantasi kan man tale videre om, hvad man hver især har taget med ud fra teatermørket af store og små tanker, refleksioner og nysgerrighed.

    På den måde kan teateroplevelsen lagre sig hos børnene og de unge – på deres helt egen måde.

    Kunstnerisk Laboratorium er udviklet i samarbejde med Michael Hansen fra Statens Museum for Kunst som et gratis tilbud til alle forestillinger på Folketeatret. Varigheden er en god halv time, og det er muligt at nyde en kop kaffe eller saft fra baren, ligesom medbragte madpakker også er mere end velkomne.

  • Vi er en del af Brug Teatret i Undervisningen, der blandt andet tilbyder lærerkurser, som klæder dig på til at bruge teatret i din undervisning.

    Sæsonpræsentation

    Start din forberedelse til det kommende skoleår, når Brug Teatret i Undervisningen inviterer dig og dine kollegaer til et fagligt fyraftensarrangement med sæsonpræsentation for det kommende skoleår. Få inspiration til, hvordan teatret kan udfoldes til undervisningsbrug og bliv præsenteret for vores tilbud, forestillinger og muligheder, der er tiltænkt dig, som vil bruge teatret i din undervisning.

    Læs mere om sæsonpræsentationen her.

    Lærerkurser

    I løbet af skoleåret holder vi fire lærerkurser med forskellige temaer. Hvert kursus er tilknyttet en forestilling, der anvendes som case, men kursusindholdet giver værktøjer og viden, der kan benyttes generelt, når du bruger teatret i undervisningsøjemed.

    Læs mere om sæsonens lærerkurser her.

Skolemateriale

Her på siden kan du finde vores aktuelle skolemateriale

Find materiale

Vil du have nyheder om tilbud til skoler?

Tilmeld til folketeatrets nyhedsbrev

Vil du have nyheder om tilbud til institutioner?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev