En geopolitisk thriller

Teater freezeProductions og Kim Leine slår nu dørene op til magtspillet i nord og inviterer til topmøde mellem USA, Rusland, Grønland og Danmark. Den danske statsminister, en russisk oligark, den amerikanske ambassadør, den grønlandske selvstyreformand og en ung grønlandsk aktivist bærer hver sit lands fortid og nutid ind i et mildest talt uforudsigeligt forhandlingsrum. Det politiske bliver personligt, og det personlige bliver politisk. Hvem har magten, og hvem bærer nøglen til fredens dialog?

Forestillingen viser det politiske establishment i et helt uventet og absurd lys, på et uforudsigeligt og sprængfarligt topmøde, hvor magten i nord vendes på hovedet. Det bliver både vanvittigt, sjovt, rørende, dybt politisk og in your face på samme tid.

Verden er i konflikt om land, om ressourcer – om verdens koldeste brændpunkt: Arktis. Klemt mellem øst og vest er Grønland og Arktis centrale brikker i et storpolitisk magtspil. Amerikanerne investerer massivt i området, mens russiske ubåde patruljerer farvandene. De arktiske oprindelige folk markerer sig, og inuits nye magtposition er farvet blodrød af fortidens kolonisering.


Manuskript: Kim Leine
Iscenesættelse: Hanne Trap Friis
Scenografi: Signe Krogh
Lyddesign: Hans-Ole Amossen
Lysdesign: Morten Ladefoged
Videodesign: Michael Lindskov Jacobsen
Dramaturg: Gitte Skytte
Kostumedesign: Marianne Meyer
Slutdigt: Aviana Steinbacher
Producent: Kirstine Bauning
Medvirkende: Klaus Geisler, Helene Kvint, Aviana Steinbacher, Mette Kolding, Mikhael Belinson

Produktionsstøtte fra Statens Kunstfond, Nordens institut i Grønland, Knud Højgaards Fond og Aarhus Kommune

Varighed: 1 time og 20 min. uden pause