En fantasifuld og finurlig fortælling om at have lov at være lige præcis den, man er

Når vildgæssene flyver syd på, og bladene falder af træerne, ved Bjørnen, at nu er det tid at finde sig en hule og gå i hi. Og det er præcis, hvad han gør år efter år. Men så en vinter kommer der mennesker til skoven og bygger med kraner og maskiner lige oven på den hule, hvor Bjørnen ligger og sover. Og om foråret da Bjørnen vågner, opdager han, at han befinder sig på en fabrik, hvor ingen tror på, at han er en bjørn…

Bjørnen som ikke var, efter en engelsk børnebogsklassiker af Frank Tashlin, er en hjertevarm fortælling om Bjørn, der bare vil have lov at være, den han er. I en ramme af hysterisk industrialisering følger publikum Bjørnens absurde og humoristiske rejse gennem fabrikkens fysiske og mentale hierarkier, indtil han en dag begynder at tro på, at han ikke er en bjørn. En inderlig fortælling om at stå op for sig selv, uanset hvad omverdenen siger.

Efter forestillingen åbner det Kunstneriske Laboratorium, der er udarbejdet i samarbejde med Michael Hansen, værkstedsleder på Statens Museum for Kunst. I det kunstneriske laboratorium kan børn og voksne udforske temaerne fra forestillingen gennem kreativ leg, der giver børnene og deres voksne tid og plads til, at forestillingen kan lagre sig – og vare længe efter tæppefald. Kunstnerisk Laboratorium er inkluderet i billetten.

Alder: 5 – 10 år

Instruktion: Alex Byrne
Scenografi: Filippa Berglund
Komponist: Bastian Popp
Teknik og lys: Peter Rasmussen
Bygger: Gert Christoffersen
Kostumier: Michael Nøhr
Medvirkende: Anna Karina Nicolaisen, Maria Myrgård, Dirck Backer, Bastian Popp
Producent: Teater Patrasket

Varighed: 40 min + 30 minutter Kunstnerisk Laboratorium

Kunstnerisk Laboratorium

Læs mere