Om vinteren, hvor mørket er tættest, bruges tiden ofte til refleksion, til tilbageskuen, til at tænke over livet. I hvert fald for nogle af os. Kærestebreve handler om et liv, der aldrig helt blev. Fortællingens to personer, Melissa og Andy, blev aldrig kærester (som titlen ellers kunne tyde på), blev aldrig det par, de måske – måske ikke – skulle have været. „Livet leves forlæns men forstås baglæns“, belærer Søren Kierkegaard os. Og det er måske hemmeligheden ved den succes, forfatteren, A.R. Gurney har fået med Kærestebreve: I klar overskuelig form bliver vi vidner til et liv, som beskrives forlæns, men som vi i salen, som den „alvidende lytter“, forstår baglæns i samme nu vi hører teksten. Det er ganske raffineret. Det er en smuk tekst, morsom, rørende og med et essentielt greb om et af livets grundvilkår: „For hver gang du foretager et valg, er der et valg, du ikke tager“.
Kærestebreve kræver gode skuespillere. Intet mindre. Ebbe Rode og Bodil Kjer, Bent Mejding og Susse Wold har i forskellige perioder kastet glans over Gurneys tekst. Folketeatret følger den tradition, og præsenterer med stolthed Ellen Hillingsø og Michael Moritzen på scenen i denne perle af en forestilling.
I brevform fortæller de historien om Andy og Melissa, der som børn fatter en uskyldig og nysgerrig interessere for hinanden. Efterhånden som de vokser op, udvikler interessen sig i en mere kærlig retning, men igen og igen bliver de af deres forældre skilt ad, og brevvekslingen er deres eneste måde at holde kontakten i live. De skriver til hinanden om rejser, skoleophold, familier og alt hvad der sker i deres liv. Som voksne finder de sammen med andre, bliver gift og lever hvert sit liv. Gennem brevene holder de dog en konstant tråd i hinanden.
Brevene mellem Andy og Melissa fortæller historien om to hele liv, og om en fælles og dybt rørende kærlighed, der af skæbnens uransagelige årsager aldrig faldt i hak. Livet kom på tværs, og i deres livs efterår går det op for Melissa og Andy, at de måske har kastet vrag på en kærlighed større end den, de fleste får lov at opleve.
Manuskript: A.R. Gurney
Oversættelse: Jesper Kjær
Instruktion: Bente Kongsbøl
Medvirkende: Ellen Hillingsø og Michael Moritzen