En forestilling om os

Menneskene i den unge iransk-amerikanske dramatiker Stephen Karams prisbelønnede The Humans er en ret almindelig familie. De ses ikke så tit, men til årets højtider er der tradition for, at familien samles, og så bliver det tydeligt, at lige så fyldt med kærlighed de familiemæssige bånd er, lige så klaustrofobisk føles samværet i familiens ujævne gruppe. Mor og far er rejst den lange vej fra hjemmet i provinsen til storbyen, hvor deres yngste datter og hendes kæreste netop er flyttet ind i en saneringsmoden kælderlejlighed. Den ældste datter kommer også på besøg og har både taget sin kærestesorg og den demensramte bedstemor med i bilen. Det er meningen, at de skal hygge sig, men når forventninger, frustrationer og skuffelser sidder med ved bordet, skal der så lidt til, før man går skævt af hinanden. 

The Humans foregår i realtid og stiller samværet til skue i en spektakulær toetagers scenografi, der tillader os at betragte fænomenet familiemennesket i al dets blottede kaos. Stykket parrer en morsom genkendelighed med en uhyggelig uro. Der er hemmeligheder gemt i de mørke kroge, både når det gælder sindet og rummet. The Humans vandt en Tony i 2016 for bedste skuespil. 

 

Manuskript: Stephen Karam
Oversættelse og instruktion: Kim Bjarke
Scenografi: Palle Steen Christensen 
Medvirkende: Ditte Hansen, Lars Brygmann, Marianne Høgsbro, Nanna Skaarup Voss, Paw Henriksen, Lucia Vinde Dirchsen og Sumiko Jensen

 

Varighed: 1 time og 40 minutter uden pause