En nytænkende ungdomsforestilling om identitet, forskelle og frygt

Anbefales til unge fra 14 til 18 år
Varighed: ca. 55 minutter 

Sara er en helt almindelig 16-årig etnisk dansk teenager med helt almindelige problemer. Hun går til kor med sine bedste veninder, har en familie, der elsker hende, og er som alle andre vant til at høre om terrorangreb i nyhedsmedierne.

Under Saras solo til en korkoncert i udlandet sender nogle drenge, der griner af Sara, et papirfly afsted, som rammer hende lige i hjertet. Næste morgen vågner hun op, og ud af hende strømmer arabiske ord, som hun ikke selv kan forstå. Pludselig tror alle, at hun er farlig, en forræder, en trussel mod det danske samfund og mod hendes familie. Sara er med ét fremmed i sit eget liv, og alt er uden for hendes kontrol. Hun hører ikke til og passer ikke ind. Hun mødes med angst og had.

Habibi af Opgang2 er en højaktuel forestilling, som vender perspektiverne på hovedet og bytter rollerne rundt, når den etnisk danske pige Sara pludselig kun kan tale arabisk. En stærk og tankevækkende forestilling om frygten for at skille sig ud og være anderledes. Om at blive set som en fremmed og samtidig bare ville høre til og blive hørt. Forestillingen taler ind i de udfordringer, man som teenager og ung kan stå med; ønsket om at ville høre til og frygten for at blive isoleret, samtidigt med at man er i gang med at danne sin egen identitet.

Varighed på Kunstnerisk Laboratorium: ca. 20 minutter

Manuskript: Pia Marcussen
Instruktion: Martin Geertz
Medvirkende: Bolette Engstrøm Bjerre, Mads Horsbøl og Ashok Peter Pramanik
Musik: Mads Horsbøl
Scenograf: Gitte Bøg
Dramaturg: Lise Ørskov